Taksi Helsinki välittää Kela-kyydit Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueilla 1.1.2022 alkaen

Taksi Helsinki välittää Kelan korvaamia matkoja Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan liikennöintialueillamme (VLK, Pälkäne, Luopioinen, Akaa) 1.1.2022 alkaen. Asiakkaalla on mahdollisuus valita palveluntuottaja, jolta Kelan korvaama matka tilataan.
Asiakkaiden tilausnumero on Kanta-Hämeen shp:n alueella 0800-414 616 ja Pirkanmaan shp:n alueella 0800-414 606 Tilausnumerot palvelevat 24/7 ja ennakkotilauksia voi jo tehdä em. numeroista! Taksi Helsinki välittää ja Taksi Häme kuljettaa.

Taksimatkan hinnoittelu muuttuu 1.9.2021

Taksilain ns. korjaussarjan II vaihe tulee voimaan 1.9.2021. Tämän jälkeen ei ole enää mahdollista käyttää taksarakennetta, jossa on mukana hidasajo. Hinnoittelun tulee perustua samanaikaiseen matkan ja ajan hinnoitteluun. Lisäksi matkasta voidaan periä lähtömaksu sekä erilaisia lisämaksuja. Tutustu Taksi Hämeen uuden lainsäädännön mukaiseen hinnoitteluun Tariffilaskuri -osiossa. Voit myös arvioida matkasi hinnan, sillä Tariffilaskuri on päivitetty nyt myös matkan ja ajan hinnoittelun suhteen! Taksaluokkia on nyt kaksi: 1-4 henkilöä ja 5-8 henkilöä. Tilataksihintaa (5-8 hlöä) käytetään henkilömäärästä riippumatta, jos asiakas tilaa erikseen tilataksin.

Tilaustapalisä applikaatiotilauksiin 3.6.2021

Digitaalisten tilauskanavien kautta välitettyjen kyytien provisiot autoilijoillemme nousevat 3.6.2021. Tämän vuoksi tulemme perimään Valopilkku, 0100 0700 -applikaatio, TaxiButler ja InternetBookerilla sekä 02 Taksi -sovelluksen kautta tilattuihin kyyteihin 2 € tilaustapalisän 3.6.2021 jälkeen. Applikaatioiden lataaminen ja niillä tilaaminen on toki edelleen veloituksetonta. Taksi voi halutessaan lisätä kyydin kustannukseen tuon tilaustapalisän, koska palveluntuottaja laskuttaa sen taksiautoilijalta.

Tämä tilaustapalisä koskee siis ainoastaan applikaatioilla tehtyjä tilauksia – ei puhelintilauksia eikä tolpilta kyytiin tulevia. 02 Taksi -palvelun kautta tehty kiinteän hinnan valinta huomioi tämän lisän jo automaattisesti.

Kuluttaja-asiakkaan enimmäishinnat muuttuvat 1.3.2021

Yleisestä kustannustason noususta johtuen joudumme muuttamaan kuluttaja-asiakkaan enimmäishintoja lähtömaksujen ja km-tariffien osalta. Odotusmaksuun ja avustamislisiin ei tule muutosta. Tarkemmin hinnoista Tariffilaskuri -välilehdellä.

Tilausnumeron 0100 0700 puhelutiedote

Otamme käyttöön uuden puhelun hintaa ja sen tallentamista koskevan äänitiedotteen ke 23.9. klo 10:30.

Uudessa nauhoitteessa soittavalle asiakkaalle kerrotaan puhelun tallennettavan koulutusta, reklamaatioiden jälkiselvittelyä sekä asiakaspalvelun parantamista varten ja tarjotaan mahdollisuutta kuunnella myös puhelun hintatiedote. Mikäli asiakas ei valitse hintatiedotteen kuuntelua, siirtyy puhelu automaattisesti tilauskeskukseen. Nyt käyttöönotettava puhelunauhoite on pakollinen tiedonanto ja tulee lisäämään puhelunkestoa noin 14 sekuntia.  

Taksin voi tilata puhelinpalvelumme lisäksi myös ilmaisilla 0100 0700- ja Valopilkku-taksintilaussovelluksilla. 

 

Asiointi- ja kauppamatkat

Taksi palvelee edelleen asiointi- ja kauppamatkoissa. Valtioneuvoston toimenpiteet poikkeusolojen suhteen ovat aiheuttaneet ikäihmisissä huolta, levottomuutta sekä runsaasti kysymyksiä, miten hoidan arjen askareet?
Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan.
Meillä on tullut kyselyjä miten esim. kauppamatkoista selviää? Palveleeko taksi kauppatavaroiden toimittamisessa? Voiko taksin lähettää kauppalistan ja rahan kanssa ostoksille?
Kyllä voi. Taksi voi käydä asiakkaan puolesta kaupassa ja näin myös teemme tässä tilanteessa. Miten siis toimia?
– taksi tilataan 0100 0700 ja kerrotaan keskukselle, että taksia tarvittaisiin kaupassakäyntiin (itse ei tarvitse lähteä mukaan)
– kun taksi saapuu, annetaan kauppalappu ja raha ostoksia varten (emme toimita tupakkaa tai alkoholia)
– taksi hoitaa kaupassakäynnin ja toimittaa ostokset asiakkaalle normin mittaritaksan hinnalla.
– myös kaupat ja ravintolat voivat käyttää taksin kuljetuspalveluita esim. kauppakassien tai kuljetusta varten pakattujen ravintola-annosten toimittamiseen.
Kyseessä ei ole pelkästään kaupallinen näkökulma taksin käytön lisäämiseen. Taksi voi tällaisissa erityistilanteissa palvella tavalla, jota ei ehkä aiemmin ole tullut ajatelleeksi. Taksille tavarakuljetukset ovat kyllä arkipäivää ja taksin palveluja voidaan ulottaa myös kaupassa asiointiin asti.
TIEDOTE2020asiointi-ja kauppamatkat

Apteekkikuljetukset

Apteekkitoimitus Hämeenlinnassa tilataan näin:
– Asiakas tekee ensin tilauksen apteekkiin puhelimitse tai verkkoapteekissa, mikäli apteekissa on verkkoapteekkipalvelua.
– Taksi tilataan 0100 0700 ja kerrotaan keskukselle, että taksia tarvittaisiin lääkkeiden hakuun apteekista, joko resepti- tai käsikauppalääkkeet (itse ei tarvitse lähteä mukaan)
– Apteekki hoitaa asiakkaan tunnistamisen puhelimitse heille annettujen ohjeiden mukaisesti.
– Taksikuljettaja voi hakea lääkkeet apteekista esim. asiakkaan Kela-kortilla.
– Lääkkeiden maksun voi sopia apteekin kanssa tilausta tehdessä. Apteekilla on mahdollisuus antaa lasku mukaan tai asiakkaan niin halutessa, lääkkeet voi maksaa myös käteisellä.
– Asiakkaan pitää varmistaa, onko kyseisellä apteekilla mahdollisuus antaa lasku mukaan.
– Taksi laskuttaa mittaritaksan palvelusta (alv 24 %) tavarakuljetuksissa
TIEDOTE2020apteekki

Applikaatiot

Lahden alueella voi tilata taksin tilausnumerosta 0100 0700 sekä edistyksellisillä Valopilkku-, 0100 0700 sekä Taksi Helsinki -tilaussovelluksilla. #taksihäme #turvallisestituttu

Tutustu ja lataa mieleisesi sovellus.

Valopilkku -applikaation ominaisuudet:
https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.valopilkkutaksi.valopilkku

0100 0700 -applikaation
https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.taksihelsinki.suomitaksi

Taksi Helsinki -applikaatio
https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.taksihelsinki.taksimobipro

Tutustu sovelluksiin ja lataa ne käyttöösi!

Taksiautoilijaksi Lahteen


Hei! Etsitkö uusia haasteita taksiautoilun parissa? Taksi Häme ja Taksi Helsinki kutsuvat sinut keskustelemaan alan mahdollisuuksista Lahdessa ja sen ympäristössä.
Jos sinulta löytyy aimo annos motivaatiota, ahkeruutta sekä aitoa palveluasennetta ja olet kiinnostunut taksialasta, tule tapaamaan meitä Lahden Sibeliustaloon niin kerromme lisää.

Aika ja paikka: 13.2 klo 18. Sibeliustalo, Lahti

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:
Juha Sirviö
puh. 040 860 9116, juha.sirvio@aluetaksi.net

Tervetuloa!