Asiointi- ja kauppamatkat

Taksi palvelee edelleen asiointi- ja kauppamatkoissa. Valtioneuvoston toimenpiteet poikkeusolojen suhteen ovat aiheuttaneet ikäihmisissä huolta, levottomuutta sekä runsaasti kysymyksiä, miten hoidan arjen askareet?
Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan.
Meillä on tullut kyselyjä miten esim. kauppamatkoista selviää? Palveleeko taksi kauppatavaroiden toimittamisessa? Voiko taksin lähettää kauppalistan ja rahan kanssa ostoksille?
Kyllä voi. Taksi voi käydä asiakkaan puolesta kaupassa ja näin myös teemme tässä tilanteessa. Miten siis toimia?
– taksi tilataan 0100 0700 ja kerrotaan keskukselle, että taksia tarvittaisiin kaupassakäyntiin (itse ei tarvitse lähteä mukaan)
– kun taksi saapuu, annetaan kauppalappu ja raha ostoksia varten (emme toimita tupakkaa tai alkoholia)
– taksi hoitaa kaupassakäynnin ja toimittaa ostokset asiakkaalle normin mittaritaksan hinnalla.
– myös kaupat ja ravintolat voivat käyttää taksin kuljetuspalveluita esim. kauppakassien tai kuljetusta varten pakattujen ravintola-annosten toimittamiseen.
Kyseessä ei ole pelkästään kaupallinen näkökulma taksin käytön lisäämiseen. Taksi voi tällaisissa erityistilanteissa palvella tavalla, jota ei ehkä aiemmin ole tullut ajatelleeksi. Taksille tavarakuljetukset ovat kyllä arkipäivää ja taksin palveluja voidaan ulottaa myös kaupassa asiointiin asti.
TIEDOTE2020asiointi-ja kauppamatkat

Takaisin