Lähimaksun raja nousee 50 €:on

Lähimaksun raja nousee 50 euroon viikon päästä, useimmilla pankeilla muutos tulee heti voimaan
Finanssiala ry:n tutkimuksen mukaan jo 79 prosenttia suomalaisista käyttää lähimaksua. Lähimaksun raja muuttuu pankkien korteissa automaattisesti.

Lähimaksun rajaa nostetaan 25 eurosta 50 euroon perjantaina 12.4.

Nordea ilmoitti perjantaina, että 50 euron raja tulee sen korteissa automaattisesti voimaan, eikä muutos edellytä asiakkailta toimia.

”Alkuvaiheessa on kuitenkin mahdollista, ettei korkeampi lähimaksu onnistu kaikissa paikoissa, koska myös kauppiaiden maksupäätteiden tulee olla päivitettyjä uuteen rajaan”, Nordea ilmoitti tiedotteessaan.

Pankit nostavat korttiensa lähimaksurajaa eri aikoihin. Muista pankeista muun muassa OP on ilmoittanut jo aikaisemmin, että 50 euron raja tulee automaattisesti voimaan sen korteissa 13.4.
Danske Bankilla raja muuttuu 12.4. Aktia puolestaan kertoo verkkosivuillaan, että sen korteilla raja nousee huhtikuun loppupuolelta alkaen.

Maksurajan korotus on sekä asiakkaiden että kauppiaiden toivoma muutos.
Finanssiala ry:n tutkimuksen mukaan jo 79 prosenttia suomalaisista käyttää lähimaksua. Kaksi vuotta sitten luku oli 52 prosenttia.
Erityisen suosittua lähimaksaminen on nuorten keskuudessa, mutta 75–79-vuotiaistakin 57 prosenttia vastaa käyttävänsä lähimaksua.

Rajan nousu vaatii joitakin toimia maksupäätteiden haltijoilta. Kioskinpitäjien ja muiden yrittäjien kannattaa olla yhteydessä maksupalveluntarjoajaansa tai laitetoimittajaan. Kortinhaltijoiden ei tarvitse tehdä mitään rajan nousemisen takia.

”Tällä hetkellä lähimaksuominaisuus on seitsemässä kymmenestä Nordean maksukortista ja se sisältyy kaikkiin uusiin sekä uusittaviin kortteihin”, kertoo Nordean korteista vastaava johtaja Valtteri Korhonen.
Nordea kertoo, että lähimaksamisen suosio on moninkertaistunut vuosittain. Lähimaksuominaisuuden väärinkäyttö on sen mukaan pysynyt vähäisenä.
”Tiedossamme ei ole yhtään sellaista tapausta, jossa kortin tiedot olisi kopioitu julkisuudessakin esitetyillä laiteilla korttipetosten tekemiseksi”, Korhonen sanoo.
”Älypuhelimella tai esimerkiksi älykellolla tapahtuvan lähimaksamisen suosio on kasvanut räjähdysmäisesti lyhyessä ajassa. Apple Pay ja Google Pay toimivat miljoonissa myymälöissä ympäri maailmaa, ja mobiilimaksamisen keinoin lähimaksuja on pystynyt jo pitkään tekemään millä tahansa summalla.”

Takaisin