ERITYISRYHMIEN KULJETTAJAKOULUTUS 8.-15.6.2024 – Kelan kuljetuksia ajettaessa kuljettajan tulee olla suorittanut erityisryhmien koulutuksen.

Mikäli taksinkuljettajan ajolupasi on myönnetty ennen 1.7.2018, koulutuksen kesto on 7 tuntia. Jos ajolupasi on myönnetty tuon päivämäärän jälkeen, koulutuksesi kesto on 21 tuntia. Syynä muutokseen on taksiliikenteen lupamenettelyn poistaminen ja tästä muutoksesta johtunut asiakkaiden kokeman palvelun tason lasku.

Pitkä koulutus koostuu 14 tunnin teoriaosuudesta, joka luennoidaan verkossa. Tämä edellyttää osallistujalta nettiyhteyttä, jossa osallistujalla on tietokoneeseen liitetty kamera ja näin voidaan todentaa osallistujan läsnäolo koulutuksessa. Koulutukseen sisältyy myös 7 tunnin käytännön osuus, jossa opetus tapahtuu lähiopetuksessa Hämeenlinnan alueella.

Lyhyt koulutus on 7 tunnin käytännön osuuteen osallistuminen yhdessä pitkän koulutuksen suorittajien kanssa samalla kertaa.

Teoria osuus sisältää luentoja erilaisten asiakkaiden kohtaamisesta ja auttamisesta asiakaspalvelutapahtumassa. Käytännön koulutuksessa opetellaan kohtaamista käytännössä ja harjoitellaan liikunta- ja toimintarajoitteisten ihmisten auttamista apuvälineiden kanssa.

Koulutuksessa on oltava läsnä koko ajan. Käytännön päivän alussa tarkistetaan kaikkien osallistujien henkilöllisyys ja taksinkuljettajan ajolupa.

Koulutuksen suorituksen jälkeen koulutuksen järjestäjä ilmoittaa koulutuksen suorittaneiden tiedot eteenpäin valvovalle viranomaiselle. Välitysyhtiö, Taksi Helsinki tai Lähilogistiikka, Kanta-Hämeessä tarkistaa kurssin suorittaneiden tiedot ja antaa tämän jälkeen kuljettajalle luvan liittyä ajamaan Kelan kyytejä.

Koulutusaikataulu:

La 8.6. klo 9–17 Verkko-opinnot

Ma 10.6. klo 17.30–21 Verkko-opinnot

Ke 12.6. klo 17.30–21 Verkko-opinnot

La 15.6. klo 8.30–16.30 Käytännön koulutuspäivä

Ilmoittautuminen koulutukseen:

Koulutuksen järjestäjä on Hämeen Taksit Oy. Ilmoittautumiset ja mahdolliset kyselyt sähköpostilla osoitteeseen hameentaksitoy@gmail.com. Laitathan viestissäsi osallistujan nimi, osallistutko lyhyelle vai pitkälle kurssille ja maksajan nimi, jos osallistuja ei itse maksa kurssia.

Kurssin hinnat:

Pitkä kurssi, 21 tuntia         338,86 €

(sis. kurssimaksun, ALV 24 % ja kurssin suorittaneen rekisteröintimaksun viranomaiselle 18,50 €, ALV 0 %)

Lyhyt kurssi, 7 tuntia           192,10 €

(sis. kurssimaksun, ALV 24 % ja kurssin suorittaneen rekisteröintimaksun viranomaiselle 18,50 €, ALV 0 %)